Van Tilburg Energie Design

Veel bedrijven hebben een eigen IT-afdeling die soms uit slechts één medewerker bestaat. Dit betekent dat alle zaken op het gebied van IT terechtkomen bij deze persoon. Er is dus geen vangnet bij problemen of bij afwezigheid van deze medewerker. Om die reden heeft Van Tilburg Energie Design ervoor gekozen om zich te versterken met de diensten van SAM Office. Jean-Marie Starmans, IT-coördinator bij Van Tilburg Energie Design, vertelt over deze samenwerking. 

Externe IT-afdeling noodzakelijk

“Sinds 2017 ben ik bij Van Tilburg Energie Design verantwoordelijk voor het applicatiebeheer en ICT-coördinatie. Ons bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen, bouwen en beheren van alles wat te maken heeft met comfort en klimaat in kantoorpanden. Energie Design staat voor het in balans brengen van architectuur, bouwfysica en techniek. Onze jarenlange kennis en ervaring in de installatietechniek zorgt ervoor dat we mee kunnen denken over het gehele proces. Wij streven naar het bouwen én behouden van een gezonde leef- en werkomgeving. Van de zestig medewerkers van ons familiebedrijf, hebben er ongeveer vijftig een laptop nodig. Daarnaast moet alles op IT-gebied goed zijn ingericht, omdat bijvoorbeeld ook servicemonteurs hun laptop op locatie nodig hebben voor het beheer van klimaatinstallaties. Hierdoor is er veel aandacht vereist voor de IT van Van Tilburg Energie Design. Omdat ik de enige IT-er ben bij dit bedrijf, zijn we in zee gegaan met SAM Office als externe leverancier en ICT-specialist. Zij fungeren als een IT-afdeling onder mij.”

Voelt als een eigen IT-afdeling

“In 2010 is Van Tilburg Energie Design overgestapt naar SAM Office als IT-partner. De eerdere IT-partner bleek te klein om ons gegroeide bedrijf te ondersteunen. SAM Office verzorgt de werkplekinstallatie en het werkplek- en serverbeheer. Tot op de dag van vandaag hebben we nooit spijt gehad van de keuze voor SAM Office. Voor mij voelt de samenwerking met SAM Office erg vertrouwd. Het voelt alsof ik mijn eigen IT-afdeling heb. Ze staan meteen klaar als ik bel en ze ondernemen direct actie.” 

Samenwerking biedt ruimte om mee te denken

“Ik vind het belangrijk om als IT-er mee te denken over innovaties en optimalisaties. Wil je als organisatie stappen maken, dan zal de IT-afdeling een bijdrage moeten leveren om de organisatie efficiënter en beter te laten opereren. Deze afdeling kan dus niet alleen maar bezig zijn met het oplossen van problemen. De samenwerking met SAM Office geeft mij hiervoor de ruimte, omdat ik een deel van mijn taken aan hen kan overlaten.”

Vangnet en sparringpartner

“Binnen onze organisatie ben ik het eerste aanspreekpunt. Alle vragen en problemen komen dus bij mij binnen, maar ik bewaak mijn eigen belastbaarheid. Kleine problemen pak ik vaak zelf op. Als ik afwezig ben of ik te weinig tijd heb om het probleem aan te pakken, kunnen onze medewerkers met hun vragen direct terecht bij SAM Office. Ook voor specialistische zaken kunnen we altijd op hen rekenen. Het is daarnaast ook fijn dat SAM Office graag meedenkt over verbeteringen binnen ons bedrijf. Zeker omdat ik de enige IT-er ben bij Van Tilburg, vind ik het prettig om een echte sparringpartner als SAM Office te hebben.”

De samenwerking met SAM Office geeft mij als IT-coördinator de ruimte om mee te denken over innovaties en optimalisaties van ons bedrijf.

Van Tilburg Energie Design