Scherm op zwart tijdens het opstaan: de oorzaak én oplossing

Scherm op zwart tijdens het opstaan: de oorzaak én oplossing

Wordt jouw monitor of scherm een paar seconden zwart wanneer je opstaat van je bureau? Dit is een veelvoorkomend probleem waarvan de oorzaak niet direct goed begrepen wordt. 

Een zwart scherm kan natuurlijk komen doordat je stroomkabel niet goed aangesloten is en dit tot uiting komt wanneer je op je bureau leunt met opstaan. Doet het probleem zich nog steeds voor zónder dat je je bureau aanraakt? Dan zit de oorzaak waarschijnlijk in een andere hoek. 

De oorzaak én oplossing van jouw zwarte scherm

In de meeste gevallen blijkt de statische elektriciteit van je bureaustoel de boosdoener te zijn van je zwarte scherm. De statische elektriciteit hoopt zich op in je stoel en komt vrij tijdens het opstaan. Dit wordt opgepakt door de elektronica in je monitor, wat in sommige gevallen een reset triggert waardoor je monitor een paar seconden zwart wordt.

De statische elektriciteit in je bureaustoel wordt veroorzaakt door een combinatie van luchtvochtigheid, stof van de zitting in combinatie met je broek en isolatiewaarde van je schoenzolen. Het is dus goed mogelijk dat jouw zwarte scherm al verholpen is door simpelweg een antistatische vloermat onder je stoel te leggen.

_O0A4755.jpg

Hulp nodig om jouw zwarte scherm op te lossen?

Heb je last van een zwart scherm en heb je hulp nodig om dit op te lossen? 
Neem contact op met onze supportafdeling. Wij helpen je graag.

Support

Onze diensten

Al bijna 20 jaar zorgen wij voor maatwerk IT-oplossingen voor onze klanten in diverse branches.
Van beheren van servers, clients en netwerken, tot internet, software en hardware op je werkplek.
Wij gaan aan de slag met jouw IT- of automatiseringsvraagstuk en ontzorgen je voor 100%