Wat is SAML en de meerwaarde ervan?

Wellicht heb je nog nooit van SAML gehoord, maar de kans is groot dat je er al dagelijks gebruik van maakt in één of meerdere van je zakelijke of privé accounts. SAML staat voor Security Assertion Markup Language en is een van de meest gebruikte standaarden voor het uitwisselen van authenticatiegegevens.

Heb je veel verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden die je moet onthouden? Of moet je juist bij verschillende systemen of programma’s inloggen met hetzelfde account? Dan is SAML zeker interessant voor jou. 

Zo werkt SAML
SAML is een methodiek om aan verschillende systemen de identiteit van een gebruiker te kunnen bevestigen. SAML maakt Single Sign-On (SSO) technologie mogelijk door de gebruiker eenmalig te laten authentiseren en dat te hergebruiken naar meerdere systemen en applicaties. Met SAML heb je slechts één account nodig voor authenticatie bij verschillende diensten. Erg gemakkelijk dus! Dit betekent ook dat wanneer je een wachtwoord wilt wijzigen, dit maar op één plek hoeft te gebeuren. 

SAML voor zowel zakelijke als privé accounts
Niet alleen voor je zakelijke, maar ook voor je privé accounts is SAML erg handig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inloggen op een website, webshop of bij een online dienst met je Microsoft, Google of Facebook account. 

SAML is niet alleen gemakkelijk, het is ook een stuk veiliger. De authenticatie vindt namelijk plaats voordat er een verbinding is met een applicatie of systeem. Eventuele ‘zwaktes’ of ‘lekken’ in een programma blijven hierdoor onbereikbaar voor hackers.

_O0A4703.jpg

Meer weten over SAML en de mogelijkheden?

Sinds 2013 hebben wij zelf tal van SAML implementaties geadviseerd en uitgevoerd bij diverse enterprise organisaties in het binnen- en buitenland. 
Benieuwd naar de beste SAML oplossing voor jouw organisatie? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer over alle mogelijkheden. 

Contact

Onze diensten

Al bijna 20 jaar zorgen wij voor maatwerk IT-oplossingen voor onze klanten in diverse branches.
Van beheren van servers, clients en netwerken, tot internet, software en hardware op je werkplek.
Wij gaan aan de slag met jouw IT- of automatiseringsvraagstuk en ontzorgen je voor 100%